CONSELL ESPORTIU PLA URGELL Associacions Mollerussa Lleida

Sidamon acollirà la Final Nacional de Cros Escolar

El cros, que tindrà lloc el 26 de març, acollirà un miler d'infants i joves de tota Catalunya

16/03/2023

Aquest matí, a l'Ajuntament de Sidamon, ha tingut lloc la presentació de la Final Nacional de Cros dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya 2023. La competició, organitzada per la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), l'associació esportiva de la Z.E.R. Plaurcén, l'AMPA del Timó de Sidamon i l'AMPA del Roser de Poal amb la col·laboració dels ajuntaments de Sidamon i del Poal i el Consell Esportiu del Pla d'Urgell, se celebrarà el 26 de març a Sidamon i acollirà un miler d'infants i joves de tota Catalunya.

Tots els consells esportius del territori portaran els seus millors corredors i corredores de categoria prebenjamí fins a juvenil a la Final Nacional de Cros Escolar i onzè Cros del Clot del Dimoni a la pineda de Sidamon. A la presentació hi han assistit Jaume Domingo, president de la UCEC, M. Dolors Tella, alcaldessa de Sidamon, Antoni Costa, regidor d'Esports del Poal, Montserrat Carulla, regidora d'Esports de Sidamon, Jordi Sarlé, president dels Consells Esportius de Lleida, Melcior Claramunt, president del Consell Esportiu del Pla d'Urgell, així com diferents representats esportius.

“Amb la Final Nacional volem garantir l'esport a tot el territori, des del poble més petit a la ciutat més gran, amb els mateixos drets. Aquesta competició suposa consolidar el model de país i d'esport que volem”, sintetitza Jaume Domingo. M. Dolors Tella remarca que “els pobles més petits ho veiem com una oportunitat per visibilitzar el territori i les escoles rurals”. En aquest mateix sentit, afegeix que “sense la feina del voluntariat no seria possible dur a terme esdeveniments com aquest”.

Per la seua banda, Melcior Claramunt destaca el fet que “des de l'any 1998 no se celebra cap Final Nacional a la comarca del Pla d'Urgell i acollir una Final Nacional de Cros Escolar és un orgull de pertinença a la comarca”.